Bra start

Stiggy racing har precis avslutat en tvådagars test på Almeria-banan i Spanien, med Anthony West och Gianluca Vizziello, lagom inför årets första officiella test på Portimao banan i Portugal.

Efter ett långt vinteruppehåll fick de två förarna möjlighet att rosta av sig under varma och torra förhållanden på Almeria-banan. Första dagens körning gav de två förarna goda förutsättningar för att känna sig fram och finna bra grundinställningar. Även om det var betydligt kallar den andra testdagen fick de båda förarna till bättre varvtider.

-Jag är nöjd eftersom jag lyckades få till många varv under de två dagarna och jag kände mig mer och mer komfortabel med banan och motorcykeln. Idag var det lite kallare än igår, vilket gjorde körningen lite svårare, men trots detta hade jag en bra dag och kände mig mer och mer hemma på hojen. Jag ser fram mot nästa helg och mer testande, sa Anthony West.

-Det har varit en bra test. Jag har aldrig kört på Almeria-banan förut så under den första dagen fokuserade jag på att lära känna banan samtidigt som jag försökte finna mig tillrätta på hojen. Så snart jag kände mig tillfreds testade vi nya inställningar. Nu är jag betydligt mer redo för Portimao nästa helg och årets första officiella test, sa Gianluca Vissiello.

-Vi genomförde en två dagar lång test med båda förarna och jag måste säga att det ser mycket lovande ut. Båda förarna och teamet har lagt ner stor möda och jobbat hårt de senaste dagarna. Gianluca jobbade hårt och lyckades få till många varv och vi kan nu satsa på förbättring och det är vår målsättning för testet nästa helg vid Portimao, sa Johan Stigefelt (chef för teamet).