Filip Backlund, som avslutade sin säsong i Superstock 1000 för att ta chansen i den största klassen Superbike i det Britiska mästerskapet, är nu på väg med sitt team till Donington Park. Filip har varit ute på sin FFX Yamaha en gång tidigare och det var under förra veckan på just Donington Park. Testet gick bra och Filip hann med över 50 varv på sin nya fabriks-Yamaha.

Det kommer att krävas mycket både från Filip och från det ny gamla teamet då alla bitar måste falla på plats för att nå de resultat man vill. Filip behöver lära sig den nya motorcykeln och detsamma gäller teamet. En stor skillnad också för Filip kommer vara all den tid han får tillgång till banan. Superbike kör längre träningspass samt två race per tävlingshelg.Detta är något som är väldigt positivt för Filip då han kan få några extra mil tillsammans med sin ”new baby” som Filip kallar den.

- Det känns otroligt roligt, spännande och aningen nervöst inför den kommande helgen. Alla känslor som snurrar genom kroppen är enbart positiva och det ska bli roligt att äntligen få rulla ut på banan och börja testa och köra ordentligt. I slutändan så är det ingen större skillnad mot det jag gjort tidigare genom mina år. Det är en motorcykel som ska tas sig runt en bana så fort som det bara går. Säger Filip Backlund inför premiär helgen i BSB Superbike.

Vi vill också passa på att flagga för att Filips race kommer att sändas på svenska Eurosport 2. Det går även att titta via nätet på Eurosportplayer för att se racen live.

Här nedan kommer ett tidsschema så att ni kan följa vad som händer under hela helgen:

Fredag

Friträning 1: 10.20:11.05

Friträning 2: 15.50-16.35

Lördag

Friträning 3: 10.40-11.25

Kval: 16.05-17.00

Söndag

Warm Up: 09.30-09.45

Race 1: 13.30

Race 2: 16.30

Tider ovan är baserade på Brittisk tid.

 

Webbinfo

Facebook: filipbacklund14

Twitter: @filip_backlund

Instagram: @filipbacklund14

Internet: www.filipbacklund.se

Live-uppdateringar samt resultat:

www.britishsuperbike.com