Michael Dunlop, den sjufaldige TT-vinnaren, kommer att köra BMW S1000RR i Isle of Man TT, och andra internationella race under året.

Den 24 -årige talangen från Nordirland har nu meddelat att han ansluter till BMW Motorrad Storbritannien och Hawk Racing, som också driver Buildbase BMW Motorrad BSB-teamet, med stöd av BMW Motorrad Motorsport.

Med gemensamma ansträngningar är målet att Michel och teamet ska försöka ”göra en repris” på BMW-föraren Georg Meiers seger i Isle of Man Senior TT för 75 år sedan.

Teamet kommer att köra både en Superstock BMW i Dunlop Racing dekor och en Superbike BMW S1000RR med BMW Motorsport-dekor. Dunlop kommer att tävla i flera race på vägarna under 2014 där höjdpunkten är de prestigefyllda Tourist Trophy-tävlingarna på Isle of Man.

Michael Dunlop kommenterar: "Jag är verkligen glad över att ha skrivit på för ett sådant starkt och konkurrenskraftigt team. BMW S 1000 RR har förvisso hastigheten för TT, och med min erfarenhet, stöd från BMW Motorrad Motorsport och Hawk Racing , är jag övertygad om att vi har ett race-vinnande paket. Jag trodde verkligen att jag skulle få stå över racingen i år, men jag har hittat ett team som jag är riktigt bekväm med och stödet från BMW Motorrad Motorsport kommer att göra oss till en kraft att räkna med i år."