Under helgen arrangerades Sic Supermoto Day till minne av Marco Simoncelli, som miste livet under Malaysias MotoGP år 2011. Ett stort antal toppförare var på plats för att hedra minnet av Marco, bland annat Max Biaggi och Eugene Laverty, Michele Pirro, Simone Corsi, Romano Fenati och Mattia Pasini, Ben Boström och Troy Corser. Dessvärre tog minneseventet en tragisk vändning då Doriano Romboni avled efter att ha kraschat och blivit påkörd av en annan förare.

Den forne GP-vinnaren Doriano Romboni avled under lördag eftermiddag på Santa Maria Goretti-sjukhuset i Latina, Italien, efter sviterna av en olycka i samband med Sic Supermoto Day.

Rapporter visar att Romboni kördes på av en annan förare efter att han kraschat under den andra träningsvändan under Sic Supermoto Day, varpå han omedelbart evakuerades med helikopter till intensivvård. Trots stora ansträngningar av personalen på Santa Maria Goretti-sjukhuset, avled Romboni av sina skador senare på eftermiddagen.

Romboni, den sexfaldige Grand Prix-vinnaren under 1990-talet, i 125- och 250-klasserna, var en av de många stjärnor som deltog i helgens Sic Supermoto-evenemang, som hölls på Latina-banan till minne av den avlidne Marco Simoncelli.