Roadracingsäsongen 2014 kommer KOAN att representeras av Theo Borglund, 19 år från Västerås i IDM, International German Championship.

IDM körs på välkända tyska banor samt några utanför tyskland. Förutom Hockenheim, Lausitzring, Oschersleben, Schleizer Dreieck och Sachsenring körde man även på Red-Bull-Ring i Österrike och Zolder i Belgien under 2013.

I dagarna blev det klart att KOAN kommer att delta i klassen Supersport med Theo Borglund och har stora planer för teamet i framtiden. Internationell racing är målet för KOAN och det första steget tar man till nästa år i IDM med Theo.

-Vi är oerhört glada över att kunna knyta till oss Theo, som är en talangfull och målmedveten förare på bara 19 år. De två säsongerna i svenska mästerskapet och detta år i IDM visar att Theo är redo att ta steget fullt ut och sikta på framskjutna placeringar den kommande säsongen i IDM. Vi tittar även i dagsläget på att driva cyklar i både Moto3 och Superbike också i IDM, här söker vi fler intresserade förare, ingen är signad i dagsläget. Vi kommer även att köra de större svenska deltävlingarna för att ta hand om våra partners knutna till den svenska marknaden, säger Patrik Bengtsson, teamchef KOAN event racing.

Theo-Borglund

 

Theo Borglund som deltagit i IDM under privat regi 2013 ser fram emot det etablerade samarbetet och har ett tydligt mål med säsongen 2014.

-Det känns jätteinspirerande att få samarbeta med KOAN som har lång erfarenhet från racingen och är ett väldigt professionellt team. Detta år i IDM har varit ett läroår för mig och har varit ett medvetet val för att känna in den internationella atmosfären och lära mig banorna i Tyskland. Detta år kommer jag att fokusera på det jag skall, att köra motorcykel. Jag vet vad jag kan och har nu en omgivning som tror på mig och stöttar mig i min satsning, vilket känns tryggt och gör mig extra taggad, säger Theo Borglund.

KOAN event racing äger rättigheterna till Fundracing som är ett välgörenhetsupplägg med målet att bidra med 50 % av intäkterna till välgörande ändamål. Fundracing kommer även 2014 att vara verksamma internationellt.