En kinesisk-tillverkad motorcykel är anmäld för att delta i årets Isle of Man TT, vilket är första gången någonsin i tävlingens historia.

WK Bikes har bekräftat sina planer för 2013 års Isle of Man TT, där företaget har för avsikt att ställa upp i Lightweight TT med en 650-kubiks Twin-cykel tillverkad av kinesiska företaget CF Moto, och kommer att tävla under dess brittiska varumärke WK (WK Bikes).

Hampshire-baserade WK Bikes har placerat Australiens David Johnson att köra den under årets sista tävlingsdag, den 8 juni.

Den Adelaide-baserade föraren, som gjorde sin TT-debut år 2010, återvände till Isle of Man TT förra året efter att ha stått över 2011 års race. Han avslutade topp-15 i Superbike och Superstock-tävlingarna och satte en snabbaste varvtid på 17 minuter och 59,45 sekunder (snitt fart 125.831mph) runt Mountain-slingan.

Den färgglada WK-motorcykeln visades upp för första gången vid Motorcykel Live i Birmingham och WK var den första importören att lansera en serieproducerad kinesisk-tillverkad motorcykel över 500cc till den brittiska marknaden.