European Junior Cup är en helt ny Europeisk tävlingsserie för unga förare i åldrar mellan 14-19 år. Serien består av åtta deltävlingar som arrangeras tillsammans med FIM World Superbike Championship, som representerar en annan internationell serie för unga Hondaförare som får chansen att visa upp sina talanger på två hjul. Här är tanken att framtidens motorcykeltalanger ska vaskas fram, där segraren kommer att erbjudas en plats i ett av Honda supportat europeiskt Superstock 600 team.

Deltagare i European Junior Cup (EJC) får allt förberett med en Honda CBR500R inför varje lopp. Däck, service, bränsle, smörjmedel och en hel tävlingsserie bestående av nio deltävlingar till priset av 19 950 Euro exkl. moms och tävlingsmaskinen får behållas efter avslutad tävlingssäsong.

EJC1

Dessutom kommer EJC deltagarna att få tillgång till försäsongsträning, med läger i Spanien och en säsongslång coaching med specialiserad undervisning från tidigare internationella förare.

Vinnaren av 2013 år EJC Cup, kommer att erbjudas en plats i ett Honda supportat europeiskt Superstock 600 team, med start 2014. Kvalificerade förare som är intresserade att delta i European Junior Cup registrerar sina uppgifter på www.hondaproracing.com/europeanjuniorcup/register

Så här säger Robert Watherston, Motorcycle Sport Manager för Honda Motor Europé: "Det är ett riktigt spännande mästerskap för unga förare som kommer att äga rum tillsammans med World Superbike mästerskapen. CBR500R är ett nytt spännande tillskott till Hondas redan starka CBR-familj. De har alla konstruerats med äkta stamtavla från racingen. CBR500R och EJC-serien innebär en ny stor karriärsstege för våra yngre förare".