Förra helgen avrundades årets VM i Superstock 1000 på franska Magny-Cours, där Christoffer Bergman lyckades komma i mål på sjätte plats. Därefter begav han sig till Vallelunga-banan i Italien för att vinna finalen i det italienska mästerskapet i klassen Stock 1000 med sin Kawasaki ZX-10R.

Bergman, som fått ett wild card till tävlingen, visade ingen större respekt för sina medtävlande när han gick upp i ledningen redan i starten. Sedan ledde han stora delar av loppet och hade länge en hård kamp med Magnoni som dock gjorde lite misstag i jakten på Bergman. Christoffer kunde efter detta kontrollera avståndet ner till de jagande och tog en mycket meriterande vinst!

-Jag gillar denna banan väldigt mycket, vilket jag hoppas syntes idag. Det känns otroligt stort att med ett wildcard kunna vinna den italienska finalen. Bland det största jag varit med om, kommenterar en mycket nöjd Christoffer Bergman.

Detta, tillsammans med 2:a platsen på Monza i våras, lär nog ses som årets höjdpunkter för Bergman när han summerar säsongen. Nu börjar Bergmans arbete inför nästa säsong...