Roadracing-föraren Christoffer Bergman körde i helgen Italienska mästerskapet på Monza-banan. Bergman slutade 6:a i ett mycket sevärt race där det hela tiden var en hård kamp mellan 2:a och 6:e plats.

Bergman startade som 5:a och gjorde en kanonstart vilket förde honom upp i tillfällig ledning. Därefter var det en uppsjö av härliga dueller.

Detta var en mycket bra erfarenhet för Bergman som i helgen skall göra ett race i FIM-Cupen just på Monza.

Ny chans på söndag

Idag åker Bergman på nytt ner till Monza för att förbereda sig inför söndagens race i FIM-Cupen. Racet sänds som vanligt på Eurosport 2 och startar klockan 10.30. Följ Bergman på twitter (http://twitter.com/#!/Chris71Bergman) och se hur hans förberedelser ser ut.

-I racet fick jag till ännu en kanonstart och tog täten men blev tagen in i första kurvan av Barrier. Sen var racet igång och det var härliga fighter mellan 2:a och 6:e plats, ut på sista varvet låg jag 6:a och gjorde ett försök och gick upp på 4:e men dock gick jag in lite för djupt i ena chikanen och tappade tillbaka och det blev en liten lucka. Men jag tog ganska snabbt ikapp men lyckades inte avancera något. Över mållinjen var jag 6:a, 0.8 sekunder ifrån 2:a plats så ni kan ju tänka hur tätt det var. För övrigt hade jag näst snabbaste varvtid (1.46.491), kommenterar Christoffer.