KTM North America har ingått ett samarbete med HMC Racing för att skapa den första officiella KTM-satsningen i AMA Pro Superbike Mästerskapet.

HMC/KTM Superbike Race Team kommer att tävla i tre omgångar av årets AMA Pro Superbike Road Racing Championship Series. Teamet kommer att ledas av HMC Racing ägare, Mitch Hansen medan Chris Fillmore är mannen som ska köra motorcykeln.

Hansen och Fillmore båda har en lång historia tillsammans med KTM. Hansen ledde HMC/KTM Supermoto Team till 10 Nationella mästerskap 2003- 2009 och var även ansiktet för USA:s satsning på Red Bull Rookies Cup 2008-2009.

Fillmore tävlade för HMC/KTM Supermoto Team då han var sexton år gammal (2003) och igen år 2008 där han slutade 2:a totalt i AMA Pro Supermoto Championship och samtidigt tävlade på KTM 990 Super Duke på utvalda händelser.

Mitch Hansen (Teamchef HMC / KTM) kommenterar: "Efter att ha sett förbättringarna hos KTM 1190 RC8R under de senaste tre åren är vi entusiastiska över möjligheten att tävla med den i AMA Superbike. Vi är övertygade om att Chris kommer att leverera bra resultat för motorcykeln under sitt första år i mästerskapet. Vi är glada att arbeta tillsammans med KTM och se fram mot var detta kommer att leda till i framtiden."