Alexander Lundh, som tävlar i Supersport 600 VM med sitt Cresto Guide Racing Team, fick en tuff helg på Aragon i Spanien. Det blev en 16:e plats i racet efter en vurpa tidigt i racet.

Alex kvalade på en godkänd 14:e plats efter att ha kämpat hårt hela helgen då nästan alla andra hade testat tidigare på banan. Han var långt efter på fredagen men arbetade sig närmre täten för varje pass.

Alex gjorde en bra start från 4:e led men blev stängd i första sväng och passerade som 18:e på första varvet. Efter att ha avancerat några placeringar vurpade han på det 4:e varvet med ett framhjulssläpp. Alex var snabbt uppe och kunde fortsätta racet och låg då på en 25:e plats.

I sin jakt på poäng körde han varvtider som motsvarade en topp-tio-placering men var allt för långt efter.

Racet vanns av Chas Davies (GBR) före Sam Lowes (GBR) med David Salom (SPA) på 3:e.

I mästerskapet ökade Chas Davies ledningen till 105 poäng före Brock Parkes 85 poäng med David Salom på 3:e med 71 poäng.

Alex ligger på en 17:e med 14 poäng.

Nästa deltävling går på Brno i Tjeckien den 10 juli.

Alex:

Idag fungerade hojen kanonbra, Pontus på Öhlins och teamet gjorde ett bra jobb. Jag var riktigt laddad inför racet och visste att en top 8 placering var ett realistiskt mål. När jag blev instängd i första kurvan och tappade mark till de jag ville slåss med satsade jag hårt, kanske för hårt. Men det är inget jag ångra man måste satsa allt bland de här killarna annars är man rökt. Efter att jag plockade upp hojen var den svårkörd då vänster styrhalva var invikt och det gick nästan inte att svänga åt vänster. Det är mycket frustrerande när man känner att farten finns men resultaten inte riktigt kommer. Nästa race går på Brno en bana jag kan sedan tidigare, då ska jag ladda ännu hårdare lita på det.