Till helgen sker årets premiärtävling för Suzukis roadracingtalang, 21-årige Filip Backlund. Detta sker i samband med det tyska mästerskapet IDM som avgörs på Lauzitsring.

- Det är stor skillnad mellan IDM och Pro Superbike hemma i Sverige. IDM håller oerhört hög klass och rankas som ett av världens tuffaste mästerskap, säger Filip Backlund som med andra ord tar tjuren vid hornen per omgående.

För att komma så bra förberedd som möjligt till säsongstarten har Filip Backlund tillbringat närapå en månad i Spanien för tester och träning.

- Jag har två helt nybyggda hojar som jag aldrig tidigare har kört, så man skulle kunna säga att hela teamet startade från noll i år med fjädrings- och elektronikinställningar. Det var ett hektiskt schema men allt har fungerat över förväntan, poängterar Filip Backlund.

Det råder inga tvivel om att IDM är ett viktigt mästerskap för Filip Backlund. Det är på den internationella marknaden han vill visa upp sig och ett bättre skyltfönster än IDM finns inte.

- Det är många bra förare som har använt sig av IDM som språngbräda för att slutligen nå VM, säger Filip Backlund som kommer att köra fem av de åtta deltävlingarna i IDM, resterande krockar med hans åtagande i Pro Superbike hemma i Sverige, som körs i samband med STCC.

Under långfredagen kommer förare från i runda tal 40 nationer att träna på Lauzitsring, under påskafton kvalar förarna vid två tillfällen för att slutligen göra upp under två race under påskdagen. Det är då vi får svar på tal – blir det en succéstart på säsongen för fartfantomen Filip Backlund?