Alexander Lundh tävlande för Cresto Guide Racing Team undkom med ett brutet finger i vad som kunde blivit en allvarlig incident, i samband med helgens race på Holländska Assen.

Under Supersport 600-VM-loppet på Holländska Assen vurpade Marko Jerman precis framför Alex som inte hade en chans att undvika att köra in i Slovenens motorcykel. Sekunden senare medan Alex fortfarande gled på asfalten blev han påkörd av italienaren Luca Marconi som inte lyckades väja. Alex träffades i huvud och överkropp men hade turen på sin sida trots allt.

På Söndagens morgonträning drabbades teamet av motorproblem och Alex blev tvungen att använda en något sämre motor till racet.

Tävlingen avbröts och startades om 2 gånger, första gången efter att engelsmannen Sam Lowes kraschade hårt, och en andra gång efter Alex incident.

Tävlingen vanns av Chas Davies GBR före Fabian Foret FRA med Brock Parkes AUS på tredje. Alex tappade nu i mästerskapet från tionde ner till trettonde plats med 13 poäng. Leder mästerskapet gör Luca Scassa som vurpade i dagens race.

 

Alex kommenterar:

"Idag var inte min dag, trots en hel del strul i helgen med framför allt dålig acceleration blev jag tillslut 13 e på kvalet. Incidenten i racet kunde jag inte styra över själv och jag är bara glad över att det trots allt gick ganska bra."

fb_Grid_Assen