Lördagen den 13:e november ska Filip Backlund få sin efterlängtade revansch på Endurance VM. I våras kraschade Filip i Le Mans 24h-depån på oljespill och bröt handleden. Nu får Filip en chans till upprättelse då han ska köra Qatar 8h på Losail-banan.

Filip kör återigen med det italienska Suzuki-teamet MCS Racing. Den flygande Västeråsaren ska teama ihop med en amerikansk samt en slovensk förare.

- Det kommer att bli en otroligt häftig upplevelse att få köra i Qatar. Jag åker ner för att göra mitt yttersta och köra så fort jag bara kan. Jag har börjat förberedelserna med att titta på många tävlingar från Losail, samt så blir det en del TV-spelande för att få en uppfattning om banan. Som förare vill man ju inte komma ner helt oförberedd, säger Filip.

MCS Racing är även måna om att Filip fortsätter köra för de även 2011. - Vi får se hur det blir med den saken. Det är mycket som kan hända till nästa år, vi kommer att förhandla med teamet under vintern. Just nu längtar jag efter att få köra hoj igen. Efter Qatar kommer jag troligen inte att köra förän i slutet av januari, då vi börjar med vår försäsongsträning i Spanien inför 2011 års säsong, avlsutar Suzuki-föraren.

 

Team Suzuki Sweden Bilsport & MC

Backlund Racing

 

Högupplösta bilder (20mb)