Cresto Guide Racingföraren Alexander Lundh, körde idag årets sista VM deltävling i Supersport 600. Alex blev tyvärr tvingad att bryta loppet efter knappt halva distansen, benbrottet han fick tidigare i år på Silverstone gjorde sig påmind genom smärta men mest i brist på styrka.

Magny Cours är en bana med chikaner och snabba kurvkombinationer där föraren snabbt ska byta riktning på cykeln, Alex kände redan på Warmupen att det skulle bli nästan omöjligt att fullfölja loppet.

Tävlingen vanns av Eugene Laverty, före Kenan Sofuoglu med Chas Davies på tredje. Sofuoglu blev därmed världsmästare, Laverty total tvåa och skadade Lascorz trea. Alexander Slutade på 16 e plats i tabellen av 37 förare som tagit poäng vilket får anses som MVG i sitt debut år i VM.

fb_PitboxAlex: Jag är ganska besviken att behöva bryta racet men det hade varit idiotiskt att fortsätta. På Lördagens kval kändes det ganska bra men då kör man bara c:a 6-7 varv åt gången. Idag på warmupen tog jag helt slut efter bara 5 varv, den här banan är väldigt jobbig för benen. Nu ska jag hem och träna för att kunna köra dom tester senare i år som är inplanerade.