Nu är jag och teamet tillbaka i Sverige igen och verkligheten efter en liten tripp till Holland där vi körde en deltävling i det Tyska Superbike Mästerskapet IDM. Här kan du läsa mer...

Väl nere på plats så gick det tyvärr inte riktigt som jag hade tänkt mig. Det var mycket nytt med både däck, inställningar, motstånd och bana. Även fast att vi har varit på banan två gånger tidigare så var det mycket som skule ställas in till dom nya däcken.

Allt eftersom helgen gick så gjorde vi framsteg och det gick fortare och fortare hela tiden. Vi kvalade in som nummer 21 och i race ett på söndags förmiddagen så körde jag upp mig till en 13e plats men tappade tyvärr ner till en 15e på dom sista tre varven på grund av ett ovalt framdäck. Så det blev lite små svårt att åka mot slutet. Till race två så fick vi ett annat framdäck och jag var riktigt taggad på revansch mot race ett. Jag fick till en riktigt bra start och låg på en 12e plats redan efter halva varvet, men då hände det som inte ska hända. Jag fick ett framhjulssläpp i en lång vänster kurva och racet var snabbt över för min del. Väldigt tråkigt och synd då jag hade fått en sån bra start som jag hade fått.

 

Men så är det ibland, bara att bita ihop, analysera och gå vidare.

Nu är vi som sagt tillbaka i Sverige för att börja jobba på inför nästa års säsong där jag planerar att försöka tävla i det Tyska IDM Superbike mästerskapet.

Vi åkte ner nu för att se hur allting fungerar, möjligheter och om det skulle vara ett eventuellt mästerskap att delta i. Och det är det verkligen. Det håller en otroligt hög klass på samtliga punkter. Bra med media, bra med publik, bra med kring aktiviteter, stora och bra team, samt en av dom kanske viktigaste punkterna, förarna. Förarna i mästerskapet håller en väldigt hög klass och IDM anses vara ett av världens tuffaste nationella mästerskap med över 20 olika nationaliteter som i dagsläge kör i mästerskapet.

 

Här näst så har vi två deltävlingar som återstår i det Svenska Pro Superbike mästerskapet där vi gör allt för att försöka att ta ytterligare ett SM-guld.

Just nu så ligger vi på en 4e plats totalt i mästerskapet med endast 41 poäng upp till mästerskapsledaren Freddy Papunen.

Nästa race är den 17-18 september på Ring Knutstorp, för att sedan följas upp med finalen på Mantorp Park som går den 1-2 oktober.

Så kom igen nu, packa ihop er i bilar och kom och hejja fram mig och mitt team till ytterligare vinster och jakten på SM-guldet. ;)

 

Tills vidare hoppas ni får en toppen tid.

 

Mvh

Filip Backlund

Team Suzuki Sweden Bilsport & Mc

Backlund Racing