I början av veckan avslutade Kawasakis officiella team i Supersport VM, Kawasaki Provec Motocard.com körde sin sista försäsongstest i Europa, som ägde rum på Calafat i nordöstra Spanien. Den inplanerade tvådagarstesten blev kortad på grund av regn i kombination med ett tajt schema som krävde att teamets utrustning packeterades för att idag flygas till Australien. Den 21-22 februari körs ett officiellt test på Philip Island i Australien, som en uppladdning inför årets första VM-race i Supersport (och även Superbike) som kommer att köras där den 28e februari.

 

tn_000_Fujiwara_9009

 

 

Katsuaki Fujiwara: "Det var bra att få ännu lite mer bantid innan vi åker till Australien för det slutliga testet och racet. Jag testade några nya saker hos framgaffeln på Calafat och en ny förarposition, och vi har fått till förbättringar. Det hade varit bra att få ännu mer bankörning, men vi kan inte styra vädret! "

 

 

 

tn_000_Fujiwara_0051

 

 

tn_000_Lascorz_2166-Vi testade en ny körställning på cykeln för att göra det ännu lättare att flytta runt på hojen, och det fungerat ganska bra. Liksom ”Kats”, skulle jag ha behövt mer tid på banan men vi ytterligare två dagars tester väntar på oss på Phillip Island innan racet. Vi kommer att ha tid att hitta våra bästa inställningar innan kvalificeringen startar. Säsongen startar snart men jag tror att vi är i mycket gott skick, kommenterar Joan Lascorz.

 

 

 

tn_000_Lascorz_2511