Dunlops medverkan i 2009 års Isle of Man TT avslutades med segerhyllningar efter att däcktillverkaren sopade banan med alla som kom dit genom vinster i alla fem klasserna på den legendariska tävlingsbanan. När Steve Plater passerade mållinjen och tog hem segern i Senior TT var det slutet på 2009 års lopp och gav Dunlop deras femte klasseger under evenemanget.

 

 

Foto: Stephen Davison/Pacemaker Press International


Det var ett passande slut på Hondas 50-årsjubileum på Isle of MAn TT när duon John McGuinness och Steve Plater på HM Plant Honda-motorcyklarna dominerade Senior TT. McGuiness körde på Dunlop KR106 framtill och KR108 (N-TEC)-slicks baktill och visade upp en förkrossande hastighet på den 60,72 kilometer långa banan.


Innehavaren av varvrekordet hade redan slagit förra årets tid tidigare under veckan i Superbike-racet, men nu satte han ett helt nytt varvrekord på 211,754 km/h under det andra varvet innan oturen slog till och han var tvungen att bryta det fjärde varvet med en trasig kedja. Därmed föll hoppet om att vinna 2009.


Lagkamraten Steven Plater slog också rekord och noterade den snabbaste tiden på sex varv med 1 timme, 45 minuter och 53,15 sekunder på sin väg mot segern. Plater tog även hem den eftertraktade Joey Dunlop TT Solo Championship Trophy för bästa totalresultat under veckan.


-Jag var verkligen inställd på att få ett bra resultat. Det var det jag fokuserade på. Det här får sjunka in nästa vecka och sedan måste jag återigen fästa uppmärksamheten på kortbanor och det brittiska mästerskapet i Supersport, säger Steve Plater.


-Att vara så stark som jag var i loppet och vara tvungen att bryta på grund av en trasig kedja är jättetråkigt. Jag är bedrövad både för min egen del och för teamet och Honda, särskilt i år när det var Hondas 50-årsjubileum. Men jag är glad att det var min lagkamrat som klev upp överst på prispallen och jag kommer ju tillbaka nästa år, sa en missnöjd John McGuinness.