Under helgen kördes sista deltävlingen i Endurance-VM 2021 (EWC), på Autodrom Most i Tjeckien. 

Säsongen 2021 bekräftade Suzukis överlägsenhet i Endurance-VM. Med två dominerande segrar på 24 Heures Motos och Bol d'Or 24 timmar i Frankrike i bagaget, startade det officiella fabriksteamet den fjärde deltävlingen, och säsongsfinalen, med en bekväm ledning i mästerskapet. Men teamet, med förarna Gregg Black, Xavier Siméon och Sylvain Guintoli, behövde fortfarande säkra ett bra resultat för att knipa titeln.

Teamet fick till en bra start efter att supercoola och snabbstartade Gregg Black vann starten från tredje startposition. Utan att ta några onödiga risker avslutade den fransk-engelskfödde föraren sin tid ute på banan genom att placera Suzuki på tredje plats när han lämnade över till Siméon.

Det utmärkta och smidiga arbetet fortsatte med att Blacks teamkamrater Siméon och Guintoli, som konsekvent levererade snabba körningar.

De tre förarna behöll ett stadigt grepp och tredjeplatsen, hela vägen till den rutiga målflaggan. Därmed vann Yoshimura SERT Motul team VM-titeln 2021 med totalt 175,5 poäng, 42,5 poäng före BMW Motorrad på andra plats (133 poäng) och Webike SRC Kawasaki på tredje plats med 115.5 poäng.

Suzuki har nu vunnit totalt 20 Endurance VM-titlar.