WP Suspension och Suzuki Sweden ingår partnerskap

Hittills har den österrikiske tillverkaren av fjädringskomponenter, WP Suspension, främst synts inom motocross och enduro men nu gör man en satsning i Sverige för att också nå det växande segmentet med motorcyklar som kör på asfalt.

- Inför säsongen 2021 höjer vi siktet ytterligare och vi kommer ständigt sikta på att vara med i toppen på resultatlistan. Tillsammans med WP kommer vi säkra världsledande fjädringskomponenter vilket också säkerställer att vi inte behöver kompromissa inom området för fjädring, säger Robert Reijers, teamchef Suzuki Sweden.

- Jo det stämmer att vi skrivit ett samarbetsavtal med Suzuki Sweden. WP har idag kanske världens bäst utvecklade produkter inom fjädring, både för off-track och on-track. När WP ger sig in i något kompromissar vi inte med något, berättar Niklas Gustafsson på WP Suspension.

 

Robert Reijers och Niklas Gustafsson.

 

WP har idag över 300 VM-titlar vilket vittnar om kunskap och utveckling för att ta sina förare till toppen inom de områden man ger sig in i. Det Österikiska företaget har en välutvecklad teknologi och innovationer som skapar optimal funktion. Detta är något som man är stolta över och som man utvecklat över tid.

När det gäller racing har WP Suspension och deras samarbete inom MotoGP varit framgångsrika. Förra året bröt man också sviten med egen pallnärvaro.

- Nu satsar vi i Sverige och Suzuki Sweden kan komma att se fram mot produkter och support av allra högsta klass. Vi kommer jobba nära teamet och supporta med kompetens både från Sverige och Österike. Det är ingen hemlighet att även fabriken i Österike följer oss i Sverige när vi ingår detta samarbete, avslutar Niklas.