Giacomo Agostinis tävlingskarriär, som sträckte sig från början av 60-talet till slutet av 70-talet, resulterade i 15 världsmästerskapstitlar, 123 Grand Prix-segrar, 18 italienska mästerskapstitlar, 10 TT-segrar. Totalt 311 racesegrar. Detta enastående arv har nu ett museum för att bevara det och dela det med motorcykelfans över hela världen. Muséet ligger i Bergamo, Giacomo Agostinis hemstad, ett stenkast från Milano.

Museet designades som ett privat troférum av arkitekten Michele Giavarini för mästaren att förvara sina mer än 350 troféer, med tanken att också öppna det för allmänheten. Museet är värd för några av de historiska motorcyklarna som används av Agostini, samt hjälmar, skinnställ och personliga föremål.

Giacomo Agostini kommenterar: "Mitt livs historia ryms i det här rummet, och att kunna spendera lite tid där ensam med mina tankar, och tänka tillbaka på alla dessa extraordinära minnen fyller mig med glädje."

Timur Sardarov, VD MV Agusta: ”Partnerskapet mellan vårt varumärke och Giacomo Agostini är en del av företagets härliga historia, och vi är glada över att en man som bidragit så mycket till legenden om MV Agusta nu med rätta firas med detta museum. ”

Museet är privat och kan besökas av grupper (minst 8 personer) som bokas via Villa Vittoria Charme and Relax luxury bed & breakfast, som förvaltas av Agostinis dotter Vittoria och erbjuder ett komplett paket inklusive en natts boende, besök på museet och middag med mästaren. För bokning: +39.035.239209, info (at) villavittoriabergamo.it