KTM utökar roadracing-satsningen med Northern Talent Cup-initiativ

KTM har utökat sin satsning på internationell roadracing genom att bli den officiella maskinleverantören till nya Northern Talent Cup, initiativet för att lyfta fram framtidens potentiella roadracing-stjärnor från norra Europa.

Northern Talent Cup kommer att bestå av 24 förare (under det första året 2020), mellan 12 och 17 år, för en sju race, en-märkes, kostnadseffektiv serie där minst två av tävlingarna kommer att äga rum tillsammans med MotoGP-cirkusen. Den nya cupen kommer att komplettera de övriga delarna inom Dornas utvecklingsstruktur, här med en stark tonvikt på yngre talanger från norra och centrala Europa. 

KTM kommer att leverera 250cm3 fyrtakts-KTM RC4R som kommer att ställas in och ”låsas” när det gäller teknisk specifikation.

Som ett resultat av sitt officiella samarbete med Northern Talent Cup hoppas KTM få se en Grand Prix-stjärna stiga från de allra första professionella varven på en GP-bana, via Red Bull MotoGP Rookies Cup in i Moto3, Moto2 och sedan ett av Red Bull KTMs MotoGP-team.

Pit Beirer, KTM Motorsportchef: "Först och främst är vi mycket stolta över att vi har blivit utvalda av Dorna Sports och ADAC som partner för nya Northern Talent Cup. Det är ett stort nöje att arbeta med unga, begåvade förare och KTM gör det framgångsrikt i andra racingdiscipliner. Vi delar uppfattningen att en lättkörd instegsmotorcykel saknades tidigare, och vi är glada att tillhandahålla en lämplig maskin för unga förare med ambitionen att nå Moto3-kategorin. Detta är särskilt viktigt när det gäller hantering, service och kostnadseffektivitet. Det var viktigt att erbjuda ett optimalt pris-/service-förhållande. Vi ser fram emot lanseringen av Northern Talent Cup med spännande förare och tävlingsaktivitet. Jag är säker på att detta koncept kommer att hitta och skapa nya roadracing-talanger, från norra och centrala Europa."