Joel Marklund, den 17-årige roadracingtalangen från Kvicksund, fortsätter att göra avtryck i det brittiska roadracingmästerskapet. Här kommer Joels egna snabba rapport från BSB på Cadwell Park i den stentuffa engelska Moto3-serien(Motostar).

 

Kvalificering

Jag har alltid haft problem med Cadwell, första gången jag var där år 2014 fick jag en hård hjärnskakning och bröt fingret.

Även under det här kvalet hade jag problem att pusha och försökte verkligen komma bakom någon bara lite snabbare än mig så jag kunde få upp farten. Jag var på en stadig 15: e plats under hela kvalet och under sista minuten förlorade jag greppet fram och kraschade. Det blev ingen förbättring och jag tappade några platser till 20:e.

Race 1

Jag började långt bak och fick en bra start. Jag hamnade i en grupp på 5 förare som kämpade för 10:e plats. Jag ledde gruppen tills jag förlorade greppet bak och gled ut ur loppet.

Race 2

Jag förbättrade min tid under race 1 så jag började på 16:e plats. Jag hade en bra start och hängde med några förare och kämpade

 för topp 10. Efter några hårda dueller började jag förlora mark till förarna och en annan kom ifatt mig. I en av kurvorna åkte en förare ut i gräset och kraschade. Han och cykeln åkte ut på banan igen och jag var tvungen att väja för att inte köra på föraren,  vilket ledde till att jag körde på hojen, och rasade i backen med ansiktet först ner i asfalten.

En mardrömshelg för mig och mitt team. Jag vet att racingen på Silverstone kommer att bli bättre.