Torsdagens andra del av Dakarrallyts andra maratonsträcka vanns av Hondaföraren Joan Barreda Bort. Spanske KTM-föraren Marc Coma är fortfarande i ledning, nu med över 20 minuters marginal efter att tvåan Paulo Goncalves fick 15 minuters strafftid efter ett motorbyte på sin Honda.

Svenske KTM-föraren Thomas Berglund är fortfarande med och tampas med den tuffa gruppen bland världens främsta rallyförare. Med två etapper kvar att köra har han fortfarande en god möjlighet att avsluta tävlingen inom topp-20. Glädjande är Thomas i rejäl ledning i Malle Moto-klassen (närmare 4 timmar till tvåan i klassen). Dessutom ligger Thomas tvåa i Marathon-klassen, cirka 10 minuter efter ledaren.

KLICKA HÄR FÖR ATT HÖRA THOMAS KOMMENTERA...

KTM-föraren Mikael Berglund körde in på 63 tid under torsdagen och ligger nu på plats 67 i sammandraget. Hans bror, Anders Berglund (Husaberg) slutade som 76:a på sträckan och ligger nu på 75e plats inför de två resterande dagarnas race.

Fredagens etapp, den näst sista i årets Dakarrally, inleds med start nära till racerbana i Termas de Rio Hondo, som regelbundet står värd för de argentinska deltävlingarna i MotoGP och WTCC. Efter en 248 kilometers transportsträcka stundar en 298 kilometer lång specialsträcka inför den 478 kilometer lång transporten till Rosario.