I filmen "Gardians of Dakar" får vi bland annat se KTM-förarna Marc Coma, Jordi Viladoms och Matthias Walkner  tillsammans med Sam Sunderland och Hondaföraren Helder Rodrigues, när de hjälper till som boskapsherdar i Frankrike...

Camargue är en avlägsen region i sydöstra Frankrike känd för sina generösa saltlaguner, storslagna vyer och ett landskap lika vild som vinden som regelbundet piskar över de ödsliga slätterna. Det är också hem till gardians: modiga nötkreatursherdar till häst, vars uppgift är att på traditionellt vis kontrollera de bångstyriga tjurar som bildar det mest prisade men vilda boskap i området.

P-20141202-01096 News

 

I "gardians of Dakar", representeras denna tidlösa kamp av förare av KTM och Honda- motorcyklar snarare än hästar: alla redo att ta itu med det tuffaste och mest elementära rallyt på planeten.

P-20141202-01097 News

Deras enda mål är den rosa flamingosjön: samma hägrings-liknande syn som traditionellt välkomnade Dakarrallyt på den tiden då målgången ägde rum i Senegal, Afrika.

P-20141205-00507 News

Som vi rapporterat tidigare är fyra svenska motorcykelförare anmälda till start: Thomas Berglund (Startnr 38 - KTM), Mikael Berglund (148 – KTM), Anders Berglund (149 – Husaberg) och Carl Hagenblad (159 – KTM).

Följ äventyret på www.dakar.com och redbull.com/dakar!