Fyrfaldige Dakar-vinnaren, den spanske KTM-föraren Marc Coma fyllde 38 år tidigare under veckan och firade det med att vinna Marocko-rallyt och samtidigt säkra sin sjätte VM-titel i 2014 års FIM World Cross Country Rally Championship.

Marc Coma begav sig ut på den sista omgången med en knapp ledning över Portugals Honda-förare Paolo Goncalves, men i praktiken avgjordes titelfrågan redan under onsdagens femte etapp efter att Paolo Goncalves kraschade och tvingades bryta. KTM-föraren Sam Sunderland slutade tvåa totalt i Marocko-rallyt, vilket är hans bästa resultat sedan han kom med i fabriksteamet.  Hondaföraren Helder Rodrigues från Portugal var trea totalt.

006e6b103f

Marc Coma kommenterar: "Vi vet att Marocko Rally är en av de tuffaste i kalendern så vi kom hit med taktiken att inte ta några risker för mästerskapet. Men känslan är fantastisk och det har varit en speciell vecka full av känslor eftersom jag firade min födelsedag, jag vann VM-titeln och idag segern i rallyt. Att bli sexfaldig världsmästare är inte lätt. Det finns en hel del arbete bakom det. "

Stefan Pierer, VD för KTM, kommenterar: "Seger för Marc Coma och KTM Rally Team i VM är oerhört viktig för KTM. Rallysporten är och förblir kärnan i vår filosofi och utgör själva hjärtefrågan i vår verksamhet. Med Marc Coma, vår vinnande rallycykel och hela vårt team har vi återigen bevisat att vi har den starkaste strukturen. VM-titeln är inte bara det perfekta incitamentet utan signalerar också starten för Dakar 2015 till vårt Rally Department."

Marc Coma och hans KTM-fabriksförar-kamrater tävlar med KTM 450 Rally. 

WEBBTV: INTERVJU MED MARC COMA...

TIDIGARE I ÅR VAR FASTBIKES.SE HEMMA HOS MARC COMA OCH PROVKÖRDE HAN RALLYMASKIN...