KTM har meddelat att Sam Sunderland har skrivit kontrakt med Red Bull KTM Factory Rally Team för de kommande tre och ett halvt åren.

Den 24-årige motocross- och rallyföraren från Storbritannien är nu en del av det framgångsrika fabriksteamet som har vunnit de senaste 13 upplagorna av det ökända rallyt.

IMG 26961

Sam Sunderland har fått uppleva såväl framgång som katastrof efter hans Dakar-debut i 2012 års rally vid bara 22 års ålder, där han visade framfötterna med mycket konkurrenskraftiga etappresultat. Sunderland har också haft framgångar i det brittiska ungdomsmästerskapet med UAE MX2 och MX1 mästerskaps-titlar, seger i UAE National Baja Championship 2010/2011, och en pallplats i 2012 års Abu Dhabi Desert Challenge, en seger i Merzouga Rally under 2013 plus en etappseger i årets Dakar-rally innan han fick utgå från racet.

Med KTM:s Dakar-kunnande och Sunderlands körskicklighet och motivation är förhoppningen att han ska komma att utvecklas till en av framtidens toppförare i sporten. Hans främsta målsättning för 2015 års Dakar-rally är en topp-fem-placering med konsekventa resultat under hela rallyt, och han är särskilt glada över att få jobba tillsammans med Marc Coma, som körde till sig sin fjärde Dakar-seger förra månaden.

Dubai-baserade Sunderland är den första brittiska föraren under de senaste 15 åren som vunnit en Dakar-etapp, och han kommer att tävla med helt nya KTM 450 Factory rally-maskinen som gjorde sin debut i årets Dakar-rally. Den unge föraren kommer att köra några rundor i Cross-Country Rally VM i år som ett led i uppladdningen för 2015 års Dakar-race.