KTM-föraren Marc Coma vann sin fjärde Dakar-titel

Idag avslutades årets Dakar-rally med en 157 kilometer lång special sträcka, och det var bakvänd startordning som gällde. Franske Yamaha-föraren Cyril Despres var snabbast för dagen, medan spanske KTM-föraren Marc Coma säkrade sin fjärde totalseger i Dakar-rallyt med trettonde snabbaste tid för dagen.

Efter en stökig inledning har Cyril Despres presterat den ena topptiden efter den andra i årets Dakar-rally, men trots att han satte den snabbaste etapptiden även idag räckte det inte hela vägen fram till en pallplats. Honda-föraren Joan Barreda har även han haft en del incidenter och strul under rallyt, men avslutade med en andraplats på etappen, före Yamaha-föraren Olivier Pain och Helder Rodrigues (Honda).

Totalt var det KTM som kammade hem storpotten med spanjorerna Marc Coma på första plats, och Jordi Viladoms på andra plats, före den franske Yamaha-föraren Olivier Pain. Cyril Despres kämpade in i det sista, men missade den tredje pallplatsen med 35 sekunder och slutade på fjärde plats. Femteplatsen gick till Honda-föraren Helder Rodrigues från Portugal medan polske KTM-föraren Kuba Przygonski körde till sig sjätteplatsen. Joan Barreda, som vunnit ett antal etapper och varit mångas favorit till segern, slutade på sjunde plats, före Honda-föraren Daniel Gouet från Chile, KTM-föraren Stefan Svitko från Slovakien, och tiondeplacerade David Casteu  (KTM) från Frankrike.