Dakar: Juan Pedrero Garcia vann fjärde etappen

Efter att starten sköts upp till klockan 09.10 lokal tid drog Dakar-ledaren Joan Barreda iväg först av alla, följd av Cyril Despres och Marc Coma. Under dagen skiftade det sedan flertalet gånger mellan vem som var snabbast mellan de olika kontrollpunkterna. Slutligen var det Sherco-föraren Juan Pedrero Garcia som totalsnabbast på dagens 352 kilometer långa specialsträcka, före KTM-föraren Chaleco López (+29 sekunder) och KTM-föraren Marc Coma (+3 minuter och 10 sekunder).

 

Efter att starten för den andra delen av Maraton-sträckan sköts upp till klockan 09.10 lokal tid drog Dakar-ledaren Joan Barreda iväg först av alla, följd av Cyril Despres och Marc Coma. Under dagen skiftade det sedan flertalet gånger mellan vem som var snabbast mellan de olika kontrollpunkterna. Slutligen var det Sherco-föraren Juan Pedrero Garcia som totalsnabbast på dagens 352 kilometer långa specialsträcka, före KTM-föraren Chaleco López (+29 sekunder) och KTM-föraren Marc Coma (+3 minuter och 10 sekunder).

3f0f01bc7e 

Dagens stora förlorare var Cyril Despres som tappade 42 minuter och 9 sekunder mot sträckledaren.

Fram till strax innan onsdagens mållinje hade Cyril Despres tagit över den totala ledningen i Dakar-rallyt. Cirka 9 kilometer från slutet brast fästet till hans Iritrack (Nödutrustning - Spårsändare), vilket i sin tur orsakade en kortslutning i elsystemet varpå motorcykeln tvärdog. Cyril kämpade därefter under 40 minuter för att hitta och åtgärda problemet och kunde slutligen köra i mål på sträckan på 16:e plats.

Cyril Despres kommenterar fjärde etappen:

"Allt gick perfekt och den strategi jag hade utarbetat med Mika och vårt däckbyte betalade sig bra. 170 kilometer från slutet körde jag tillsammans med Marc (Coma) och Joan (Barreda) och kort efter det lyckades jag och Marc bryta oss loss och jag blev den virtuella ledaren. Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte var besviken, men jag har varit här förut och ändå nått toppen på pallen i slutet. Det hade varit så lätt att ha kastat in handduken på specialsträckan och fånga nästa planet hem, men jag älskar den här tävlingen, jag älskar att köra motorcykel och mest av allt älskar jag denna utmaning, och så länge jag tror att jag har en chans kommer jag göra just det – fortsätta att kämpa. "

02.24

 

Den spanske Honda-föraren Joan Barreda körde in på sjätte plats på sträckan (+13 minuter och 56 sekunder efter Pedrero Garcia), men behåller totalledningen efter fyra körde sträckor. På andra plats ligger den spanske KTM-föraren Marc Coma (+3 minuter och 10 sekunder), medan den chilenske KTM-föraren Chaleco López ligger trea (+5:12), före Duclos (Sherco, + 25:55), Pain (Yamaha, + 29:38), Despres (Yamaha, +41:17), Casteu (Frankrike, 42:17)

Höjdpunkter från Dakar-rallyt – etapp 4

 

Bakom kulisserna med Honda – Dag 2

 

Bakom kulisserna med Honda – Dag 3

 

Upp som en sol och ner som en pannkak. Eller, man ska aldrig ta ut segern i förväg...