Engelske Honda-föraren Sam Sunderland vann andra etappen i Dakar-rallyt, och ligger nu trea i rallyt. Hondaföraren Joan Barreda leder fortfarande med KTM-föraren Francisco “Chaleco” Lopez på andra plats. 

KTM-föraren Marc Coma blev nia på sträckan och ligger nu femma efter två etapper, före Cyril Despres som kom tia på sträckan och som nu återfinner på åttonde plats i sammanställningen.

Sam Sunderland gjorde en storslagen entré i klubben av toppförare med sin första etappseger i Dakar-rallyt. Samtidigt tappade förhandsfavoriterna Marc Coma och Cyril Despres placeringar.

Tidigare har den engelske Honda-föraren (som är bosatt i Dubai), Sam Sunderland, presterat en hel del imponerande resultat, bland annat i i Rally-VM, där han har noterats för ett antal respektabla placeringar och även några etappsegrar. Men hittills har han haft en frustrerande tid i Dakar-rallyt, där han fick kasta in handduken under tredje dagen av 2012 års upplaga och tvingades stå över förra årets rally på grund av sprickbildning hos båda handlederna. Trots denna dubbeldos av otur gav Honda-teamet honom en plats i sitt ambitiösa Dakar -program. Detta inspirerade val blev rikligt belönat redan under rallyts andra etapp, där Sam slog till med att vara snabbast mellan San Luis och San Rafael.

Efter att ha inlett starkt passerade den 23-årige engelsmannen Michael Metge och Juan Pedrero på den första delen av sträckan. Det var dock i delen bestående av sanddyner mot slutet av specialsträckan som han blixtrade till ordentligt och visade sin ungdomliga men självsäkra och mästerliga erfarenhet av sand. Väl i mål på sträckan kunde han glädja sig åt sitt livs första etappseger i Dakar-rallyt.

2d549dd035

Söndagens etappsegrare, den spanske Honda-föraren Joan Barreda, gjorde inte det minsta misstag idag heller. Efter att ha öppnat sträckan, var spanjoren inte överväldigad av sin status som tävlingsledare, och höll förföljarna på avstånd och nådde fram till mållinjen ensam. Hans prestation gav inte honom den andra etappeseger han siktade på, på grund av Sunderlands enastående bedrift, men det var inte på något sätt en besvikelse för honom, eftersom Marc Coma (KTM) förlorade flera minuter och rasade från andra till femte plats i resultatlistan efter två körda etapper, medan regerande Dakar-mästaren Cyril Despres (Yamaha) tappade till 8:e plats i sammanställningen, 8'23 '' bakom Barreda. I själva verket var det av den chilenske KTM-föraren Francisco " Chaleco " Lopez , som var den näst snabbaste motorcykelföraren under måndagen, och den närmaste utmanare till spanjoren, 2'03 '' efter.

HÄR KAN DU HÖRA NÅGRA AV TOPPFÖRARNA KOMMENTERA ANDRA ETAPPEN

SAM SUNDERLAND

MARC COMA

CYRIL DESPRES

LOPEZ