Stiftelse och minnesdag för Kurt Caselli

KTM Motorsports och FMF Racing har tillsammans med Caselli familjen skapat en stiftelse för att hedra Kurt Caselli , som avled i en tragisk motorcykelolycka under en rallytävling den 15 november i år. Under fredagen samlades tusentals motorcykelförare vid Glen Helen för att köra ett minnesvarv för att hedra Kurt Caselli. Här kan du läsa mer och se en film från minnesdagen.

-Min son, Kurt älskade att lära sig nya saker och han älskade att tävla. Han var nyfiken och undersökande. Jag är hoppfull om att denna stiftelse kommer att initiera lärande, inspirera andra och bidra till att höja ribban för ökad förarsäkerhet. Kurt skulle vara stolt över, precis som jag, att främja denna stiftelses satsning för att förbättra skyddet för nuvarande och framtida förare. Tack till alla för ert stöd, säger Kurts mamma, Nancy Caselli.

En del av Caselli-stiftelsens pengar kommer att gå till ett stipendium för high school . Casellis syster, Carolyn, arbetar som engelsklärare vid Corcoran High School, och hon vet hur viktigt det är att uppmuntra eleverna att följa sina drömmar.

-Min bror Kurt hade ett fantastiskt jobb att göra det han älskade. Han inspirerade tusentals unga förare att följa sina drömmar. Jag tror, och jag vet att Kurt skulle hålla med om, att skönheten i att leva dina drömmar ligger inte bara i modet att drömma stort, men också , och framför allt , i lärande , engagemang och det hårda arbete som krävs för att vända dessa drömmar till verklighet. Jag är stolt över att skapa detta stipendium för att uppmuntra det hårda arbete som krävs för att leva sina drömmar. På detta sätt kommer Kurts arv fortsätta framåt, inte bara i offroad-världen, utan i livet för alla unga som har en dröm, säger Carolyn.

Ordförandeposten för Caselli Foundations innehas av Kurts fästmö Sarah White. White har samarbetat med Factory FMF/KTM Team Manager, Antti Kallonen, för att intäkterna från Caselli Foundation även ska användas för att hjälpa till att finansiera ny teknik för ökad förarsäkerhet i offroad-tävlingar.

-Racing är farligt, men framför allt ökenracing på grund av höga hastigheter och det långa distanserna som avverkas. Det är svårare att få hjälp snabbt eftersom det inte är en slutet banformat . Vi känner att Caselli-stiftelsen skulle vara en stor möjlighet att hjälpa till att finna lämplig säkerhetsutrustning som kan användas i alla typer av racing i USA och resten av världen, kommenterade Kallonen.