Gas Gas laddar för Dakarrallyt i Merzouga Rally

Med lite mer än två månader kvar till start för 2014 års Dakar-rally, som inleds i Rosario, (Argentina), är Gas Gas JVO Team inne i den sista förberedelsefasen för deras deltagande i världens tuffaste "test". I förberedelsen för Dakar deltar Jordi Viladoms, Gerard Farrés och Marc Guasch i Rally Merzouga som körs under veckan.

En fas i träningen för Gas Gas JVO Team innan 2014 års Dakar-rally är deltagande i flera rallyn, varav ett av dem är Merzouga Rally, som äger rum denna vecka i Erfoud (Marocko) . Det är den fjärde upplagan av tävlingen, och en av lagets förare, Jordi Viladoms, är en "veteran" som har deltagit i de senaste tre av dem. Jordi själv beskriver det som ett rally där navigering är en mycket viktig faktor.

Ny Gas Gas EC450 Raid
Gas Gas Rally Team har bara ett mål: samla på sig körda kilometer före Dakar . Träningen är viktig för både förare och maskiner. Den version av GasGas EC450 Raid som deltar i Merzouga Rally har fått många förbättringar jämfört med föregående version som deltog med stor framgång i 2013 års Dakar-rally, där de tre cyklar som deltog kom hela vägen till mål. Förarna är ytterst ansvariga för att kontrollera funktionerna i denna speciella och krävande terräng, sand och sanddyner i Sahara, som ett test inför det viktigaste racet inom denna specialitet: Dakar-rallyt.

GG MERZ2013_Farres_BAR3562

En prolog och fem etapper i Merzouga
Denna måndag började med en kvällsprolog på bara fem kilometer som tjänade till att bestämma startordning för den andra av de sex dagarna av det totalt 1254 kilometer långa rallyt, där 1104 kilometer av dem är specialsträcka. Resultaten i denna prolog var positivt för teamet: Jordi Viladoms hade den näst snabbaste tiden, medan Marc Guasch körde in på sjunde plats, 12 sekunder från snabbaste tid, och Farrés, en sekund långsammare, kom på nionde plats.

Senare i veckan vet vi hur väl förberedda GasGas-teamet och dess förare är...