2014 års modell av KTM 450 Rally är inställd på att göra sitt första racingframträdande i OilLibya Rally Marocko, som körs 13-19 oktober, och är den sista omgången av 2013 års FIM World Cross Countries Rally Championship.

Teamet befinner sig redan i Marocko för att genomföra slutgiltiga tester och inställningar kommer att testa den nya motorcykeln under raceförhållande på måndag den 14 oktober. Ombord den senaste versionen av rallycykeln kommer vi att få se flerfaldige Dakarrally-vinnaren Marc Coma från Spanien, amerikanske Kurt Caselli , som gjorde sin Dakardebut 2013 och Ruben Faria från Portugal .

Ny maskin från grunden
KTM 450 Rally är resultatet av hängivet arbete av KTM:s MSP och R&D med sina ingenjörer och teknikexperter som konstruerat och byggt en helt ny version från grunden . Avsikten var inget mindre än att producera den bästa möjliga motorcykeln för KTM Factory Team, som siktar på ännu en seger i Dakarrallyt, som körs under januari månad år 2014. Motorcykelnklassen i Dakarrallyt har vunnits av en KTM-förare under de senaste 12 upplagorna, men inför 2014 ser konkurrensen från andra fabriksteam bli hårdare än någonsin.

bike in_action_small

Rallyt i Marocko är det slutliga provet för KTM:s fabriksteam inför 2014 års Dakar-rally och kommer även att avgöra vem som blir 2013 års världsmästare i rallymästerskapet . Marc Coma är titelhållaren och startar med tre poängs fördel över rivaliserande Paolo Goncalves från Portugal. Coma vann årets första tre rallyn (Desert Challenge i Förenade Arabemiraten, Sealine Rally i Qatar och Sardinien-rallyt i Italien). Han kom tvåa i Desafio Ruta 40 i Argentina och var trea i den brasilianska deltävlingen, Dos Sertoes.

coma in_Morocco_small

Tillsammans med Coma, Caselli och Faria kommer chilenaren Francisco Lopez vara den fjärde medlemmen av det officiella fabriksteamet, men han kommer att köra 2013-versionen av KTM 450 Rally. I Marocko kommer vi även få se KTM:s tre officiella hjälpryttare för Dakar 2014: Australiensiske Ben Grabham, Riaan van Niekerk från Sydafrika och Jakub Przygonski från Polen.

OilLibya Marocko Rally 2013 har ett startfält på 74 förare som ska köra totalt 2051 kilometer fördelat på 1517 kilometer specialsträckor och 534 km av transportsträckor under sex etapper genom utmanande öken och sanddyner. Coma, som är mästerskapets ledare, startar med nummer 1.