Under augusti och början av september månad har Hondas Team HRC Rally och deras fem förare testat och utvärderat den helt nya Honda CRF450 RALLY som ett led i förberedelserna inför 2014 års Dakar-rally.

TEAM HRC:s förare: Helder Rodrigues, Joan Barreda och Paulo Goncalves, satte den nya motorcykeln på prov vi den kaliforniska öknen nära Barstow tillsammans med Sam Sunderland och Javier Pizzolito, med hjälp av experthjälp från den amerikanske föraren Johnny Campbell.

helder rodrigues

Den nya versionen av Honda CRF450 Rally uppges ha byggts om från grunden utifrån de krav som baseras på erfarenheter från årets upplaga av Dakar-rallyt. Den helt nya maskinen och de officiella HRC-förarna kommer att göra sin tävlingsdebut i nästa Oilibya Maroc Rally som kommer att genomföras i Marocko 13-19 oktober.

Katsumi YamazakiChefen för TEAM HRC Rally, Katsumi Yamazaki, kommenterar:

"Vi är verkligen nöjda med hur testerna har gått hittills. Vi har nått alla de mål som vi satte upp i början av detta nya projekt. Den nya CRF450 RALLY är lättare, starkare, pålitligare och smidigare. Vi har nu ytterligare en månad av intensiva tester framför oss och racing i Marocko för att finjustera några sista detaljer, men den omedelbara feedbacken, från samtliga förare, för den nya maskinen var mycket positiv."