Team Epsilons huvudkontor i spanska Roca del Valles var platsen vald för presentationen av spanska Gas Gas-teamets motorcykel för 2013 års Dakar.

Motorcyklarna kommer att köras av förarna Laia Sanz, Marc Guasch och Miguel Puertas. Med sju målgångar i Dakar bakom sig ansluter Miguel Puertas Gas Gas-teamet för att hjälpa Sanz och Guasch i världens tuffaste rally.

Laia Sanz laddar för sin tredje raka seger i den kvinnliga kategorin och Marc Guasch ser fram mot att visa sin fulla potential vid styret på en motorcykel som har skapats inte bara för dessa elitförare utan också för alla andra som vill genomföra äventyret Dakar med en Gas Gas 405 EC-Raid.

gasgas3

Grunden för denna maskin är Gas Gas EC 450F enduro, men med mängder av anpassningar för att klara av Dakar-rallyt. Bland annat har de designat en läcker rallyracer med två bensintankar fram och en bak, ett navigationssystem, ett exklusivt framtaget rally-avgassystem, hasplåt/motorskydd med integrerad vattentank, uni-chassi, förstärkt styrhuvud, och luftfiltret placerat hos den främre delen av sadeln där det är minimal damm-ansamling under körning.

Förutom att vara en konkurrenskraftig motorcykel för de officiella Gas Gas-förarna, har JVO Racing tillsammans med Gas Gas och Epsilon Team skapat möjligheten för andra förare att hyra en rallykittad cykel för Dakar 2013, till en kostnad av € 16,500 + moms.

Gasgas2

-Jag har verkligen längtat efter att få provköra motorcykeln Nu måste vi vara fokuserade på Enduro-VM som står på spel i helgen i Frankrike, men när det är klart, vill jag tillbringa många timmar på denna cykel. Det ser bra ut..: den är liten, kompakt och körställningen är likt den hos min enduro. I år har vi två månader på oss till förberedelser till skillnad från förra året och det kommer att vara en stor fördel att hinna med mer körning med EC-Raid före Dakar, kommenterar Laia Sanz.