Joan Barreda vann årets Faraorally i Egypten, den sista deltävlingen i 2012 års World Cross country Rally. Det är en Husqvarnas första seger någonsin i ett ökenrally, och Barreda visade upp sin exceptionella talang genom att vinna tre av rallyts sex etapper.

Barreda avslutade med en fjärde plats på sjätte etappen, medan hans teamkompis Paulo Goncalves vann den sista, 425 kilometer långa etappen, från Tibniya till Gizeh.

Joan Barreda kommenterar segern: "Det var en fantastiskt prestation och jag är överlycklig över att Husqvarna och Speedbrain-teamet fick denna legendariska seger. Min TE 449RR från Speedbrain är en dröm i alla situationer. Otroligt snabb, smidig att hantera och tillförlitlig. Ett stort tack går till mitt team och mekaniker för deras hårda arbete och denna fantastiska cykel. "

Hondaföraren Juan Carlos Salvatierra kom tvåa på den sista sträckan före KTM-föraren Jordi Viladoms.

Den polske KTM-föraren Jakub Przygonsky kom på andra plats i totalställningen, före Jordi Viladoms. Norske KTM-föraren Pål-Anders Ullevålseter (som var trea på femte sträckan) kom på sjätte plats på sista sträckan och slutade på 25e plats (efter att ha tappat mycket tid på fjärde sträckan).

KTM:s fabriksförare Marc Coma (som vann årets titel i World Cross Country Rally i samband med deltävlingen på Sardinien) och Cyril Despres var inte med i rallyt, men kommer att delta i det kommande Marockanska Rallyt som körs 14-20 oktober, som ett led i uppladdningen inför 2013 års Dakar-rally.

 

Resultat Etapp 6 :

1. Paulo Goncalves (Husqvarna )

2. Juan Carlos Salvatierra (Honda) +08:39 min

3. Jordi Viladoms (KTM - Bordone Ferrari) +09:43

4. Joan Barreda (Husqvarna) +11:36

5. Jakub Przygonsky (KTM) +14:00

6. Pål-Anders Ullevålseter (KTM) +15:53

 

Totalställning – Faraorallyt 2012

1. Joan Barreda (Husqvarna Rallye Team med Speedbrain)

2. Jakub Przygonsky (KTM),

3. Jordi Viladoms (Bordone Ferrari),

4. Paulo Goncalves (Husqvarna Rallye Team med Speedbrain)

5. Juan Carlos Salvatierra (Honda)

25. Pål-Anders Ullevålseter (KTM)

 

Totalställning - World Cross Country Rally 2012

1, Marc Coma, Spanien, KTM

2, Jordi Viladoms, Spanien, KTM

3, Jakub Przygonski, Polen, KTM