Honda satsar på seger i Dakarrallyt

Under tisdagen presenterade Honda sin rallykittade CRF450 på motorcykelmässan Intermot. Den nya maskinen kommer att tävla i 2013 års Dakar-rallyt som körs i januari 2013. Honda har tidigare ställt upp med ett officiellt team nio gånger gånger tidigare, och från 1986 till 1989 vann Honda fyra titlar i rad.

Honda kommer att tävla i det kommande Dakar-rallyt med huvudsyfte att hårdtesta olika tekniska lösningar som sedan kan användas i kommersiella tillämpningar.

CRF450 Rally-modellen bygger på Hondas standard CRF450X Enduromodell. Den har extrautrustats med Hondas programmerade bränsleinsprutning (PGM-FI).

Siktet är högt inställt på seger, och det med en modell som är baserad på en produktionsmodell.

honda-dakar2

Amerikanska Baja 1000-mästaren Johnny Campbell (USA) som vunnit 11 Baja-tävlingar, kommer att ställa upp i Hondas officiella Dakar Team tillsammans med fyra andra meriterade förare: Helder Rodrigues (Portugal), Felipe Zanol (Brasilien), Sam Sunderland (England) och Javier Pizzolito (Argentina).

Rallymodellen av CRF450 har redan genomgått tester i Japan och kommer att köra sin första tävling i det Marockanska Rallyt som inleds 14 oktober. De fem förarna som tävlar i Dakar-rallyt kommer att köra Marockanska Rallyt främst för att samla in data, identifiera eventuella problem med maskinen och identifiera de operativa frågorna som kan komma att uppstå.