Trefaldige Dakarsegraren Marc Coma stannar hos KTM

Trefaldige segraren i Dakarrallyt, spanjoren Marc Coma, har förnyat sitt kontrakt som fabriksförare med KTM och siktar nu på sin fjärde seger i det stenhårda Dakarrallyt.

Coma fortsätter att tävla med KTM i internationella rallyn och har uttryckt sin önskan att vara lojal till varumärket, där han började sin karriär som fabriksförare.

Marc Coma: "Jag är glad över att ha varit en del av KTM-familjen i 10 år nu och jag vill avsluta min karriär med varumärket där jag först började som en fabriksförare. Jag ser fram mot kommande utmaningar och jag kommer att delta i Pharaons Rally och Marocko Rally som förberedelse inför 2012 års Dakar-rally. "

Marc Coma från Barcelona i Spanien är allmänt erkänd som en av de främsta motorcykelförarna inom rallysporten. Han anslöt sig till KTM för att tävla i Dakar-rallyt år 2003, där han slutade trea i fyra etapper och snabbt etablerat sig som en allvarlig utmanare till titeln i vad som anses vara det tuffaste rallyt i världen.

Coma vann Dakar år 2006 när racet fortfarande genomfördes på den afrikanska kontinenten, och sedan igen år 2009 och 2010 då rallyt kördes i sin senaste version genom Sydamerika. Han har också hunnit med att bli världsmästare i rally år 2005, 2006, 2007 och 2010 och hittills den här säsongen har han vunnit både UAE Desert Challenge och Sardinien Rally.