Despres snabbast på sträckan och strul för Seel

KTM-föraren och den regerande Dakar-mästaren Cyril Despres från Andorra var snabbast på elfte sträckan. Hans märkeskollega, spanjoren Marc Coma är fortfarande i ledning med två sträckor kvar att köra.

Annie Seel, som är den ende svensken kvar i rallyt, hade rejält med problem under torsdagen, men med hjälp av en stor portion järnvilja, tur och skicklighet lyckades hon ta sig i mål på sträckan.

Under torsdagen var Cyril Despres snabbast på sträckan, två minuter och elva sekunder snabbare före Marc Coma, och sex minuter och 19 sekunder före Francisco Lopez Contardo (Aprilia – Chile).

Marc Coma är fortfarande i ledning, närmare 16 minuter före Cyril Despres och strax över 49 minuter före Francisco Lopez Contardo.

Norske KTM-föraren Pål-Anders Ullevålseter (Team Scandinavia) var tolva på sträckan och är fortfarande sexa i sammandraget.

I skrivande stund är inte Annie Seels placering på den elfte sträckan känd. Hon drabbades av ett allvarligt motorproblem under torsdagen, men lyckades med nöd och näppe ta sig i mål på sträckan.

Nu återstår två sträckor där fredagen med sin 555 kilometer långa specialsträcka kommer att vara extremt viktig för utslaget i totalresultatet, och i Dakarrallyt kan allt hända…

-Om du vill vinna måste man verkligen försöka och det är vad jag gör. Jag gör allt jag kan, och allt jag känner till. Det måste sägas att det var en superb specialsträcka idag. Även om tiden inte var bra, var det var ett rent nöje att köra. År 2007 vann jag två dagar innan mål, och om jag inte har en förhoppning är det omöjligt att köra i hastigheter som jag gjorde i dag. Jag hoppas fortfarande och fortsätter att attackera. Med Marc, vi kör båda KTM-cyklar och det är en fördel. Vi är ganska nära, men för närvarande har den ”feta damen” inte sjungit ännu. Det är fortfarande två dagar kvar, sa Cyril Despres efter målgång på torsdagen.

 

Film från elfte sträckan

 

Topp-fem-ställning efter elfte sträckan

1, Marc Coma, Spanien, KTM

2, Cyril Despres, Andorra, KTM, +15:59

3, Chaleco Lopez, Chile, Aprilia +49:24

4, Helder Rodrigues, Portugal, Yamaha, +1:35:10

5, Juan Pedrero, Spain, KTM +2:42:55