Tisdagens sträcka i Dakarrallyt bjöd på masstart och knixig körning med start och mål vid chilenska Copiapó. Snabbast att avverka den 235 kilometer långa specialsträckan var den amerikanske Yamahaföraren Jonah Street, före den holländske BMW-föraren Frans Verhoeven och den franske Shercoföraren David Casteu.

De 10 främsta förarna startade tillsammans idag medan de övriga fältet startade i rader om 20. Efter start skedde en felnavigering och allmän förvirring, enligt Cyril Despres: "Vi körde inte i samlad grupp särskilt länge. Vid 17-kilometers-punkten valde Helder Rodrigues fel riktning och vi (alla andra toppförare) följde honom. Så vände vi runt och körde rakt in i andra vågen av tävlande. Sedan fick vi alla köra i varandras damm. Det var en märklig sträcka. "

Den spanske KTM-föraren Marc Coma behåller ledningen, före sin franske Andorraboende märkeskollega Cyril Despres och den chilenske Apriliaföraren Francisco Lopez Contardo.

Norske Pål-Ander Ullevålseter (KTM- Team Scandinavia) noterades för åttonde tid på sträckan, och ligger på sjätte plats i sammandraget.

Ronnie Bodinger (Husaberg – Team Scandinavia) håller sig på banan, trots sin smärtande axel och att han blev bestulen på sina använda kalsonger då han var och duschade efter sträcka 8... Han körde till sig 92a plats på 9e sträckan, och är nu 88a i sammandraget.

Hör Ronnie Bodinger kommentera sträckan

{mp3remote}http://soe.se/foto/2011dakar/110111%20bodinger.mp3{/mp3remote}

(Intervjuad av SOE:s Calle Hagenblad)

 

Annie Seel (KTM) verkar ha fått upp ångan igen, efter sin tidigare feber och magsjuka. Hon körde in på 36e tid på sträckan och ligger nu på 51a plats i sammandraget. I inledningen av filmen nedan kan du se och höra en glimt av Annie Seel, som ser ut att vara oförskämt pigg.

Film med höjdpunkter från sträcka 9

Topp-sex-ställning efter sträcka 9

1, Marc Coma, Spanien, KTM

2, Cyril Despres Andorra, KTM, +8:14

3, Chaleco Lopez, Chile, Aprilia, +23:33

4, Helder Rodrigues, Portugal, Yamaha, +1:01.51

5, Rubin Faria, Portugal, KTM +1:21:20

6, Pål-Anders Ullevålseter, Norge, KTM, +2:02:17