Under tisdagens sträcka (den tredje) i Dakarrally var det den spanske KTM-föraren Marc Coma som var snabbast, lite mer än två minuter före totalledaren och regerande Dakarmästaren Cyril Despres (även han på en KTM 450 Rally), och cirka tre och en halv minut före sträcktrean, Paulo Goncalves (BMW G450RR). Även Husabergföraren Thomas Berglund hade en en bra dag. Efter att ha kört om ett stort antal medtävlande kom han i mål som 30e på sträckan och klättrade från 44e till  37e plats i totalställningen så här långt. Även Annie Seel och Ronnie Bodinger klättrade i sammandraget. Läs, se och hör mer här...

 

Thomas Berglund (Husaberg - Team Scandinavia) säger sig var inte helt nöjd med dagens körning och hade hoppats kunna avancera ytterligare men det var väldigt dammigt och svårt att köra om på vissa ställen. Det hade i övrigt gått ganska bra även om det idag hade varit mycket tekniskt svår körning. Grusvägar med mycket kurvor fram och tillbaka.

Thomas inledde tisdagen långt ner i startlistan och blev således tvungen att köra om ett antal förare som han normalt startar före och som kör långsammare än honom. Som tur var så var det inte så dammigt inledningsvis men efter ett tag så kom dammet att bli ett problem.

Under onsdagens sträcka, som tar de tävlande från San Salvador De Jujuy i Aregenita över till Calama i Chile inleds med en 554 kilometers transportsträcka innan det är dags för en specialsträcka på 207 km. Under transporten så kommer man att köra upp på 4400 möh innan man kommer till starten för specialsträckan på 3400 meters höjd över havet.

HÖR THOMAS BERGLUND KOMMENTERA TISDAGENS STRÄCKA

{wmaremote}http://www.berglundracing.com/Ljud/2011/Dag4.wma{/wmaremote}

Thomas Berglunds norske teamkollega, Pål-Anders Ullevålseter (KTM) hade också en totalt sett bra dag. Efter att ha kört i mål som 19e man på sträckan har han nu klättrat nio placeringar under dagen till 20e plats.

Den svenske Dakardebutanten Ronnie Bodinger, som även han ingår i Team Scandinavian, verkar även han haft en bra tisdag i sadeln på sin rallykittade Husaberg FE450. Efter att ha drabbats av tekniskt strul (en bensinkoppling som lossnat inne i en av bensintankarna) under första sträckan avancerade han från 164e plats till plats 160 under måndagen. Under tisdagen klätttrade han ytterligare. Etfer att han kört om många medtävlande kom han i mål på en 88e plats på sträckan och återfinns nu på 145e plats i sammandraget.

HÖR RONNIE BODINGER KOMMENTERA TISDAGENS KÖRNING

{mp3remote}http://soe.se/foto/2011dakar/110104%20bodinger%20dag%204.mp3{/mp3remote}

 

Den ärrade och rutinerade Rally- och Dakarföraren, Annie Seel (KTM) tog hem sin första etappseger i damklasen under 2011 års Dakarrally på tisdagen. Därmed passerade hon närmaste konkurrenten och debuterande Laia Sanz från Spanien, i den totala sammanställningen, som tidigt visat sig vara en värdig utmanare till mästartiteln i damklassen. Annie Seel ligger just nu på 49:e plats totalt.

-Idag stämde allt och det handlade om att köra motorcykel, och det tyckte jag att jag gjorde. Nu ska jag fortsätta på samma sätt och hoppas att det håller ihop. Det här var bara den tredje sträckan, det kommer många fler, säger en glad Annie Seel.

Den första sträckan placerade sig Annie på en 105:e plats, detta efter problem med en läckande tank och måndagens etapp avslutade hon på 55:e plats och en sträcka som handlade om många omkörningar.

 

Topp-fem-ställning efter tredje sträckan

1, Cyril Despres, Andorra, KTM 09:38:58

2, Marc Coma, Spain, KTM, +0:14

3, Ruben Faria, Portugal, KTM, +9:38 (Penalty 00:01.00)

4, Paolo Goncalves, Portugal BMW +10:43

5, Jose Rodrigues, Brazil, BMW +16:07