GASGAS-föraren Sam Sunderland har bestämt sig för att avsluta sin professionella motorcykelracing. 

När Sam anslöt till Red Bull GASGAS Factory Racing för säsongen 2022, startade Sam sin satsning bakom styret på RX 450F med att ta segern i 2022 års Dakarrally. Och det var bara början. Sam höll uppe tempot under samtliga deltävlingar i 2022 års FIM World Rally-Raid Championship, och knep till slut sin andra VM-titel.

Sam kom till KTM-gruppen först 2014, och under sin tid som fabriksförare säkrade han inte mindre än två VM-titlar och två Dakar-segrar, för att inte tala om flera etapp- och andra racesegrar på vägen. Red Bull GASGAS Factory Racing kunde inte vara mer tacksamma för Sams passion, hängivenhet och rent häpnadsväckande förmåga han uppvisade under varje race. Sam kommer att fortsätta arbeta med teamet och använda sin stora erfarenhet i en stöd- och utvecklingsroll.

Sam Sunderland: "Det är med tacksamhet, ödmjukhet, lite sorg, men utan ånger, som jag tillkännager att jag drar mig tillbaka från motorcykelracing efter att ha haft en karriär som jag drömde om en gång i tiden. Från att ha vunnit två världsmästerskap till mina två Dakar-segrar, det har varit en fantastisk resa. Jag skulle vilja tacka alla som har varit en del av det här kapitlet och jag ser fram emot att vara en del av teamet och spela en roll i att stödja deras tävlingsinsatser i framtiden."