Red Bull KTM Factory Racings Kevin Benavides och Toby Price är fullt fokuserade på framgång när de slutför sina sista förberedelser inför 2024 års Dakarrally, som startar i Saudiarabien den 5 januari. Som vi rapporterat tidigare kommer Matthias Walkner tyvärr att missa racet på grund av en benskada.

Kevin Benavides kommer till start i Dakarrallyt 2024 som regerande mästare och har siktet inställt på att säkra segern även i den kommande upplagan. Säsongen 2023 har dock inte varit snäll mot den 34-årige argentinaren, där skador tvingade honom att stå över flera race under året. Trots att han drabbades av ytterligare en frustrerande skada på benet när han tränade i början av december, hoppas Benavides vara nära 100 procent i form för Dakar och kunna fokusera på sitt mål att ta hem segern för andra året i rad.

Red Bull KTM Factory Racing 2024 Dakar Rally preview 5

Efter att ha missat segern i Dakarrallyt 2023 med bara 43 sekunder, efter två tuffa tävlingsveckor har Toby Price ett mål för 2024 års evenemang – att vinna sitt livs tredje Dakarseger. Price hade en stark tävlingssäsong 2023 och avslutade med en övertygande seger i Rallye du Maroc. 2024 markerar Tobys tionde Dakar och han hoppas kunna fira den milstolpen genom att toppa resultatlistan vid målgången i Yanbu den 19 januari.

Red Bull KTM Factory Racing 2024 Dakar Rally preview 8

Som vi rapporterat tidigare kommer Matthias Walkner inte till start i Dakar 2024 på grund av en olycklig vurpa under ett träningspass, den 5 december, som resulterade i att han bröt skenbenet, vadben och fotled.

Red Bull KTM Factory Racing 2024 Dakar Rally preview 7