Sand, sanddyner och öken. Det är vad Dakar-förarna och teambesättningarna kommer att få uppleva i den exklusiva peruanska menyn som gäller för nästa upplaga av det stentuffa rallyt, med start 7 januari i Perus huvudstad Lima.

 

Hela tävlingen kommer att köras i enbart Peru, och sammantaget är 334 fordon anmälda till start den 7 januari, som alla delar målet att återvända till huvudstaden den 17 januari efter 5.000 kilometer, inklusive 3000km specialsträcka.

Förarnas kompetensnivå vad gäller körning i sand kommer att prövas till det yttersta, liksom färdigheter i att navigera utan att ta allt för stora omvägar ute i öppen terräng. Dessutom kommer den nödvändiga fysiska styrkan att prövas hårt i de massiva sandsektorerna, och där hettan kommer att vara en viktig faktor att ta hänsyn till. I motorcykelkategorin kommer KTM-förarna Matthias Walkner (som segrade i 2018 års Dakarrally), Toby Price och Sam Sunderland säkerligen få tufft motstånd av framförallt Hondaförarna Kevin Benavides, Paulo Gonçalves och Joan Barreda, Ricky Brabec, Nacho Cornejo samt Yamahas Adrien Van Beveren och Xavier De Soultrait.