2019 års KTM 450 RALLY REPLICA har ett helt nytt chassi som har omformats för att förbättra viktcentraliseringen, med tyngdpunkten mer till mitten och längre ner för ökad smidighet och stabilitet jämfört med föregående modell.

En ny svingarm, länkage och stötdämpare sitter på plats, liksom en ny luftfilterburk, nya bränsletankar och omstukad sadel som ska ge en rad förbättringar, inte minst genom lägre vikt. En kortare och lägre placerad Akrapovič-ljuddämpare ska bidra ytterligare till viktcentraliseringen, som har varit en nyckelpunkt under utvecklingen av den nya generationens rallymaskin. Motorcykeln kommer med WP XACT PRO 48 mm closed cartridge Cone Valve-framgaffel, tillsammans med Brembo-bromsar , ett navigatortorn av kolfiber och nya kåpor som ska ge förbättrad ergonomi och aerodynamik. Den nya 450-kubikcentimeters bränsleinsprutningsmotorn uppges ha fått ökad effekt tack vare en nytt cylindertopp, och en ny växellåda som har utvecklats och testats under de tuffaste förhållandena.

KTM 450 RALLY REPLICA kommer endast tillverkas i en begränsad upplaga och har utvecklats av Red Bull KTM Factory Racing Team, med endast marginella skillnader gentemot fabrikteamets racemaskiner. 75 enheter kommer att produceras i år och alla enheter har redan reserverats före produktion.