Under onsdagen kördes första delen i den andra maratonetappen i årets Dakarrally. Super Fiambalá som det har kommit att bli känt som var en 280km special genom de argentinska sanddynerna med brännande temperaturer som nådde över 40 grader. På samma sätt som under tisdagens etapp var navigeringen väldigt viktig, liksom möjligheten att spara på energin och maskinmaterialet eftersom ingen utomstående mekanisk hjälp kunde ges i bivacken.

Toby Price var en av de förare som körde bort sig under tisdagens etapp 10. Det var svårt att skapa särskilt stor tidsvinst under dagens etapp, men Price ledde specialen från början till slut. Denna dominerande prestation flyttar upp australiensaren till tredje placering i de preliminära ställningarna, nära 40 minuter efter ledaren, teamkamrat Matthias Walkner. Hondaföraren Kevin Benavides slutade som tvåa för dagen, cirka en och en halv minut efter Price. KTM-föraren Antoine Meo körde till sig tredje bästa tid på etappen, cirka 6 och en halv minuter efter Price.

Matthias Walkner öppnade rutten för motorcyklarna, och där steg 11 genomfördes med en blandad start där flera olika fordonsslag startade i stort sett samtidigt, fick österrikaren också sällskap av några av de ledande bilarna under delar av rutten. Han körde konsekvent och var återigen koncentrerad och säker i sin navigering, och där Walkner körde till en stark femteplats för dagen - 11 minuter efter hans teamkamrat och vinnare av etappen, Toby Price. Trots att han förlorade lite tid idag till sina rivaler, har den forne Cross-Country Rallies-världsmästaren fortfarande en bekväm fördel i toppen av tabellen, 32 minuter före tvåan Kevin Benavides (Honda), och cirka 39 minuter före tredjeplacerade Toby Price.

GasGas-föraren Johnny Aubert fortsätter att avancera, och efter onsdagens sjundeplats på etappen ligger han nu sjua i sammandraget. Pablo Quintanilla är främste Husqvarnaförare med sin 8e-plats i sammandraget, medan Hero-föraren Oriol Mena ligger på 10:e plats i sammandraget, och Juan Pedrero Garcia är främste Shercoföraren med sin 14:e placering i sammandraget. Efter att Adrian Van... kraschade bort ledningen i rallyt under tisdagen är nu Rodney Faggotter främste Yamahaförare på 18:e plats.