Franske KTM-föraren Antoine Meo var snabbast under torsdagens etapp i 2018 års Dakarrally. 

Efter att den inledande tredjedelen av dagens 313km specialsträcka ströks startade i stället förarna vid på waypoint fyra vid Titicaca-sjön för en 194km sprint över Perus berg och in i Bolivia. Med terrängen, som nu är väldigt annorlunda än den mjuka sanden i Peru, måste förarna inte bara anpassa sig till fastare, ibland leriga förhållanden, utan också den högre höjden. Den högsta delen av etappen såg vägen klättra till över 4000 meter över havet.

Efter att ha startat som fyra, satte Antoine Meo omedelbart igång med att jaga hans teamkamrat Matthias Walkner och de andra förarna framför. Långsamt byggde han upp tempot allt eftersom dagen fortlöpte, där den den 33-årige fransmannen gjorde mycket få misstag och knep etappsegern.

Hondaföraren Kevin Benavides slutade på andra plats för dagen, 30 sekunder efter Antoine Meo (som nu ligger på 6:e plats i sammandraget), på exakt samma tid som KTM-föraren Toby Price, som blev tilldelad dagens tredjeplacering.

Yamahaföraren Adrien Van Beveren tappade en del tid på etappen (3 minuter och 27 sekunder efter Meo), och tappade ledningen i rallyt till Kevin Benavides, med Matthias Walkner på 3:e plats i sammandraget, före fjärdeplacerade Joan Barreda (Honda) och Toby Price på femte plats.

Juan Pedrero Garcia var dagens snabbaste Sherco-förare. Han slutade på 15e plats och ligger nu även på 15:e plats i sammandraget.

Främste GasGas-föraren på etappen var Johnny Aubert, som slutade på 17e plats för dagen och ligger på 13:e placering i sammandraget.

I dag (fredag) kommer förarna att få njuta av en välförtjänad vilodag i La Paz, Bolivia. Pausen kommer också att ge konkurrenterna en chans att acklimatisera sig till den extrema höjden - staden La Paz ligger på 3.640m över havet. Racingen kommer att fortsätta under lördagen med den 727km långa etapp sju, La Paz till Uyuni, den första av två marathonsträckor för motorcyklarna.