Hondaföraren Joan Barreda har säkrat sin fjärde seger i Baja Aragon 2017 med teamkamrat Michael Metge gjorde sällskap på pallen med sin tredjeplats, medan Sherco-föraren Joan Pedrero säkrade andraplatsen totalt.

Baja Aragon 2017 avslutades under söndagen, där segern kördes hem av Joan Barreda, följd av Shercoföraren Joan Pedrero och en tredjeplats för Michael Metge. Det är den fjärde vinsten i den spanska tävlingen för den spanske Hondaföraren.

Under den sista etappen skapade Honda föraren återigen den snabbaste tiden för dagen för att bärga segern i den 34: e upplagan av legendariska Baja Aragón.

För Joan Barreda, hans teamkamrater i Hondas fabriksteam och ett antal andra av deltagarna markerar racet början av tävlingssäsongen som i slutändan kommer att kulminera med 2018 Dakar. Nästa händelse för Honda-teamets förare kommer att bli Atacama Rally i Chile med Paulo Gonçalves och Kevin Benavides, medan Joan Barreda, Michael Metge och Ricky Brabec deltar i ”Vegas to Reno”, i USA.

Joan Barreda kommenterar segern:

”Det är inte lätt att vinna Baja Aragon och jag är väldigt glad över att jag vunnit fyra gånger här. Även om jag har haft några mindre incidenter, känner jag mig nöjd med att jag lyckades övervinna omständigheterna när saker inte gick rätt. Jag fick till en bra prestation, och jag är så glad över det. Vi sökte efter ett bra tempo i detta rally och jag tror att vi visade på bättre rytm än övriga deltagare. Under hela helgen har vi attackerat och det gick onekligen bra.”