I helgen var det premiär för SM i Roadracing och även för årets Pro Superbike. Årets två första deltävlingar avgjordes på Andreas Mårtenssons hemmabana i Anderstorp. Här kan du läsa hans rapport.

Teamet åkte ner till Anderstorp redan veckan innan för att testa. Det var först gången Andreas satt på den nya hojen.

Racehelgen inleddes redan på torsdagen med friträning och regn. Andreas körde bra i regnet men gjorde en krasch under det avslutande träningspasset. Som tur var blev det inga större skador på varken förare eller hoj. På fredagen kördes ytterligare friträning, nu på torr bana. Körningen kändes bra och Andreas var laddad inför kommande race.

Lördag:

Dagen inleddes med kval där Andreas tog pole före Lukas Ockefelt. Till racet hade vädret hunnit slå om och det blev regndäck på. Andreas gjorde en bra start och tog det lugnt i början för att känna på fästet. Topp fem låg i en klunga där de bytte placeringar om vart annat. Ut på sista varvet låg Andreas i ledning men gjorde ett misstag och halkade ner till tredje plats. Med en stark körning under det sista varvet kunde dock Andreas ta sig förbi de två förarna och korsade mållinjen som segrare.

Söndag:

Söndagens kval kördes i blött och slutade katastrofalt för Andreas. På första varvet fick han ett framhjulssläpp som resulterade i krasch och ingen varvtid. Teamet hade fullt upp med att få hojen klar till helgens andra race där Andreas fick starta från sista startruta. Efter en bra start hade Andreas tagit sig förbi större delen av startfältet och var sexa ut på rakan. Efter ytterligare två varv var Andreas trea med Eric Lindroth som närmsta framförvarande förare. Andreas försökte utmana och var även förbi Lindroth men fick se sig besegrad då däcken gav upp vilket gjorde det svårt för att hålla sig på banan. Andreas lyckades dock hålla sig på hjulen och var trea över mållinjen.

Andreas om helgen:

- Helgen började bra med både pole position och seger på lördagen. Söndagens kval var inte bra alls. Start i sista led är ju inte direkt optimalt om man går för seger. Jag gjorde ändå en hyfsad uppkörning och var ett tag uppe på andra plats men uppkörningen kostade för mycket däck och jag kunde inte hålla i ända in i mål.

Nästa deltävling körs redan nu till helgen på Mantorp Park, då tillsammans med STCC. Hoppas vi ses då!