I helgen avgjordes den första deltävlingen i PRO Superbike på Andreas Mårtenssons hemmabana Anderstorp Raceway. Här rapporterar Team Cresto Guide Honda från helgens race.

Redan på onsdagen inleddes träningarna. I lördags var det först en friträning och sedan kval. På den fria träningen var Andreas snabbast med tiden 1.32.69 vilket är 8/10 under gällande banrekord. Till kvalet, när det var varmare ute, hade Andreas lite problem inledningsvis och var 3:a.

Kvalet denna helg så lite annorlunda ut. De 10 första på kvalet gick sedan vidare till ett s.k. ”Superkval”. I superkvalet hade de 10 förarna 15 min på sig att sätta en bra tid. Andreas mäktade med 1.32.8 som räckte till en andra plats. Filip Backlund tog pole position medans Niklas Cajback var 3:a och Hampus Johansson var 4:a.

 

Race

Andreas gjorde en hyfsad start och var 3:a på det första varvet. Efter 3 varv tappade han ner till en 4:e plats till Hampus. När halva racet var kört började Andreas hitta tempot och gick om en efter en. På det näst sista varvet var Andreas uppe i ledning med Hampus precis bakom sig. På det sista varvet kontrade Hampus och tog över ledningen. Andreas försökte sedan ta tillbaka men lyckades inte med det utan slutade på en 2:a plats, 1/10 från seger.

 

-Synd att jag inte kunde knyta ihop säcken idag. Jag var uppe i ledning 1 varv från mål men det räckte inte. Det var ett riktigt roligt race med många omkörningar så det var säkert ett spännande race. Men en 2:a plats får vara ok för att vara premiären, dessutom satte jag nytt banrekord på Anderstorp 1.32.88. Gamla rekordet hade Carl Fogarty och det var från 1993 så det var dags att slå det nu, kommenterar Andreas Mårtensson.

Nu tar vi nya tag, för redan till helgen fortsätter mästerskapet med 2 deltävlingar på Ring Knutstorp.

Mvh

Team Cresto Guide Honda